Περί "Κώδικος Ντα Βίντσι"

Η θέση σας που επικοινωνεί στην ελληνική γλώσσα.
Post Reply
User avatar
尼古拉前执事
Archon
Posts: 5118
Joined: Thu 24 October 2002 7:01 pm
Faith: Eastern Orthodox
Jurisdiction: Non-Phylitist
Location: Euless, TX, United States of America
Contact:

Περί "Κώδικος Ντα Βίντσι"

Post by 尼古拉前执事 »

«ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ»

Code: Select all

         Λαέ του Κυρίου περιούσιε!

          Την στιγμήν κατά την οποίαν η Ορθόδοξος Εκκλησία εορτάζει την Ανάστασιν του Κυρίου, ακριβώς αυτήν επέλεξεν ο αρχέκακος όφις να διαβάλη δια των οργάνων του το πανάγιον πρόσωπον του Σωτήρος Χριστού. Όργανα του παμπονήρου διαβόλου γίνονται άνθρωποι άθεοι, εμπαθείς και διεστραμμένοι, διψασμένοι δια πλουτισμόν εκ χρημάτων ως του Ιούδα, βλασφημούντες τον Θεάνθρωπον Λυτρωτήν ημών.

         Επωλήθη ο Κύριος της δόξης αντί τριάκοντα αργυρίων και πωλείται πάλιν υπό των οργάνων του Σατανά, προς εμπαιγμόν και κερδοσκοπίαν, μέσω ρυπαρών μυθοπλασιών κατά του Ευεργέτου των όλων Θεού διατυπουμένων εις βιβλία και κινηματογραφικάς ταινίας.

         Τοιούτοι υπήρξαν οι διάφοροι Καζαντζάκηδες και Ανδρουλάκηδες, οι οποίοι ανάνδρως θέλησαν να κερδίσουν φήμην και χρήμα υβρίζοντες τον Χριστόν. Τοιούτος και ο Βέλγος «Καλλιτέχνης», ο οποίος εζωγράφησε αισχράν βεβήλωσιν του Τιμίου Σταυρού και το μιαρότατον κατασκεύασμά του εξετέθη ως έργον τέχνης(!) εν Αθήναις τον Δεκέμβριον του 2003. Τοιούτοι και οι προαγωγοί του λεγομένου «Ευαγγελίου του Ιούδα» δια του οποίου εβομβαρδίζετο η Ελληνική ευσέβεια επί εβδομάδας, έως του νυν.

         Και ιδού έτερος νέος Ηρώστρατος ανεφύη, λεγόμενος Νταν Μπράουν. Ούτος, εάν ύβριζε σύγχρονον πολιτικόν πρόσωπον ως λ.χ. τον Πρόεδρον των Η.Π.Α. ή άλλου τινός κράτους, θα ενεκλείετο εις φυλακήν, ίσως δια βίου.

         Εάν ετόλμα να θίξη το πρόσωπον ανηθίκου πρωταγωνιστρίας του Κινηματογράφου, θα εγείροντο κατ' αυτού αγωγαί αποζημιώσεως εκατομμυρίων Ευρώ. Εάν πάλιν απεπειράτο να είπη το παραμικρόν κατά του Μωάμεθ, δεν θα εξέφευγε τον θάνατον και θα εγείροντο επαναστάσεις, ταραχαί βιαιπραγίαι εις μεγάλην κλίμακα, όπως εις την περίπτωσιν των γελοιογραφιών του Μωάμεθ εσχάτως. Το ίδιον και εάν ετόλμα να αμφισβητήση το ολοκαύτωμα των Εβραίων.

         Εκίνησε λοιπόν ο διαβολικός εντολοδόχος την γραφίδα του κατά του ακάκου αρνίου, του Εσταυρωμένου Θεανθρώπου, του κήρυκος της αγάπης της αγάπης και προς τους εχθρούς ακόμη. Εθεώρησε τον στόχον εύκολον και ύψωσε το τόξον των βλασφημιών του κατά του ουρανού. Και ο μεν ουρανός ουδεμίαν βλάβην λαμβάνει, ενώ τα βέλη του βεβήλου τοξευτού επί της κεφαλής του θα επιστρέψουν δια να τον θανατώσουν.

         Εις το μυθιστόρημά του «Κώδικας ντα Βίντσι» βάλλει κατά του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού παρουσιάζων Αυτόν ως εμπαθή θνητόν, ο οποίος ενυμφεύθη δήθεν την Αγίαν Μαρίαν την Μαγδαληνήν και απέκτησε απογόνους, οίτινες εγένοντο Φράγκοι Βασιλείς και ότι ακόμη και οι σημερινοί ηγέται της Δύσεως (Βασιλείς, Πρόεδροι των Η.Π.Α., Πρωθυπουργοί) έχουν την καταγωγήν εκ του Ιησού.

         Φρίξον ήλιε και στέναξον η γη!

          Χειροτέρα λασπολογία δεν ηδύνατο να εφευρεθεί. Ούτε αυτοί οι απ΄ αιώνων αιρετικοί ετόλμησαν τοιαύτην βλάσφημον μομφήν κατά του πανσέπτου προσώπου του Κυρίου. Και ο ίδιος συγγραφεύς, σπεύδει να δηλώσει εις την εισαγωγήν ότι πρόκειται περί μυθιστορήματος. Εμείς λέγομεν ότι πρόκειται περί δαιμονικού παραληρήματος. Είδατε αγαπητά τέκνα, ποίαν διάδοσιν έχουν τα υβριστικά μυθολογήματα ταύτα των σκοτεινών δυνάμεων ως και εις το παρελθόν, προς χλευασμόν του Θείου προσώπου και κλονισμόν της πίστεως των Χριστιανών ;

         Εδραματοποίησαν το μυθιστόρημα διαμορφώσαντες εις κινηματογραφικήν ταινίαν δια την ευρυτέραν διάδοσιν του τερατώδους μύθου. Οι σκοποί είναι προφανείς: Να ενσπείρουν αμφιβολίες περί της αληθείας των Ιερών Ευαγγελίων και περί της Θεότητος του Κυρίου Ιησού Χριστού προβάλλοντες την μασονικήν άποψιν ότι ο Χριστός ήτο είς απλούς άνθρωπος διδάσκαλος όπως οι άλλοι αρχηγοί θρησκειών.

         Κατόπιν όλων αυτών, καλούμεν υμάς πάντας εις εγρήγορσιν και θερμήν προσευχήν δια να μη επιτρέψει ο Κύριος τιμωρίαν εις το ορθόδοξον έθνος μας δια την αμαρτίαν της αδιαφορίας (κρατικής) Εκκλησίας και Πολιτείας, η οποία απαγορεύει την προσβολήν ζώντων ή τεθνεώντων κοινών θνητών, όμως ανέχεται να βλασφημήται το Άσπιλον πρόσωπον του Χριστού.

          Κρούομεν τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντες ότι η υπομονή έχει όρια ακόμη και εις τον μακρόθυμον Θεόν.

Όθεν:

Code: Select all

         Συνιστώμεν την διαμαρτυρίαν παντός πιστού χριστιανού εις τα πλαίσια της ευταξίας. Ουδείς να μη τολμήσει να ίδη έστω εκ περιεργείας το ασεβέστατον έργον της βεβηλώσεως του Υψίστου ονόματος του Θεού ημών.

          Ο Χριστός δεν έχει ανάγκη υπερασπίσεως. Ο ίδιος διελάλησε παρησία. «Τις εξ υμών ελέγχει με περί αμαρτίας;» (Ιωαν. Η΄, 46).

         Ουδείς, απόλύτως ουδείς εκ του πλήθους ηναντιώθη. Μόνον οι άνθρωποι του αιώνος μας εκ της δυσωδίας των και της φιλοχρηματίας των κινούμενοι, πλάθουν μύθους βλασφήμους κατά της θεανδρικής υποστάσεως του Κυρίου αφόβως, εκμεταλλευόμενοι την θείαν μακροθυμίαν. Αλλ΄ «έστι δίκης οφθαλμός ος τα πανθ΄ ορά» εις ανταπόδοσιν εκάστου εργάτου του διαβόλου κατά τα έργα αυτού.

          Σημειωθείτω, ότι και αυτός ο υποκινών διάβολος δεν τολμά να προφέρει τοιάυτας αντιθέους βλασφημίας τρέμων και αυτό το όνομα του Κυρίου Ιησού Χριστού.

          Κατακλείοντες την παρούσαν υπερτονίζομεν: «Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου» ότι αι ημέραι πονηραί εισί και ο Κύριος εγγύς!

Μετ΄ ευχών πατρικών εν Χριστώ Αναστάντι

Ο Αρχιεπίσκοπος
† Ο Αθηνών ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Post Reply