ΑΓΡΥΠΝΙΕΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ Ι.Μ. ΕΣΦΙΓΜΕΝΟ

Η θέση σας που επικοινωνεί στην ελληνική γλώσσα.
Post Reply
User avatar
尼古拉前执事
Archon
Posts: 5118
Joined: Thu 24 October 2002 7:01 pm
Faith: Eastern Orthodox
Jurisdiction: Non-Phylitist
Location: Euless, TX, United States of America
Contact:

ΑΓΡΥΠΝΙΕΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ Ι.Μ. ΕΣΦΙΓΜΕΝΟ

Post by 尼古拉前执事 »

http://www.ecclesiagoc.gr/pegasus/h005/ ... 011.peg|58
ΑΓΡΥΠΝΙΕΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ Ι.Μ. ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

Code: Select all

          Είναι γεγονός ότι κατά τον τελευταίο καιρό είναι ανάγκη οι ευσεβείς Χριστιανοί να υψώσουν τα χέρια προσευχόμενοι θερμώς και να ζητήσουν την βοήθεια άνωθεν από τον Παντοδύναμο Θεό τον μόνο δυνάμενο να μας βοηθήσει στις δύσκολες περιστάσεις της εποχής μας.

          Μιας εποχής που οι φερόμενοι ως ορθόδοξοι "Πατριάρχες" και "Αρχιεπίσκοποι" υποδέχονται ή μεταβαίνουν προς συνάντηση και συμπροσεύχονται με αιρεσιάρχες, κάτω από το αδιάφορο βλέμμα των συμπατριωτών μας.

          Μιας εποχής που ρασοφορεμένοι ληστές που τολμούν να αυτοαποκαλούνται "αγιορείτες" και "μοναχοί", εισορμούν με βαρειές και σιδηρολοστούς για να σπάσουν τα κεφάλια των "σχισματικών" (κατ' αυτούς) Εσφιγμενιτών και επιβραβεύονται από την ελληνική δικαιοσύνη (!) διότι είναι -δήθεν- οι "νόμιμοι".

          Μιας εποχής που η ψευδοεσφιγμενίτες ρασοφόροι ασκούν δικαστικές αγωγές κατά Μοναστηρίων των Γ.Ο.Χ. πρώην μετοχίων της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου απαιτούντες να ακυρωθούν οι απομετοχιοποιήσεις διεκδικώντας τα μοναστήρια των παλαιοημερολογιτών. Αυτούς τους μισούν, τις περιουσίες τους όμως τις θέλουν!

          Αυτήν, λοιπόν την εποχή, χρειάζται να συνδυάσουμε την νηστεία με την προσευχή και με την αγρυπνία. Γι' αυτόν τον σκοπό την νύκτα της 14/27 προς 15/28 Δεκεμβρίου (μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου), έπειτα από εντολή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Χρυσοστόμου, τελέσθηκε αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ν. Φιλαδελφείας.

          Ακόμη ορίσθηκε η νύκτα της 21 προς 22 Δεκεμβρίου (3 προς 4 Ιανουαρίου με το πολιτικό ημερολόγιο)μνήμη της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολολυτρίας, ως ημέρα για την τέλεση άλλης μίας αγρυπνάς στα όρια της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Τσακό της Αγίας Παρασκευής (Αιτωλίας 62).

          Θα ακολουθήσουν και άλλες αγρυπνίες αργότερα (μετά τα Χριστούγεννα) και σε διάφορα μέρη της Ελλάδος.
Post Reply