ΓΡΑΦΕΙΟΝ ΤΥΠΟΥ ΕΚΚΛΗCΙΑ Γ.Ο.Χ. ΕΛΛ

Η θέση σας που επικοινωνεί στην ελληνική γλώσσα.


Post Reply
User avatar
尼古拉前执事
Archon
Posts: 5118
Joined: Thu 24 October 2002 7:01 pm
Faith: Eastern Orthodox
Jurisdiction: Non-Phylitist
Location: Euless, TX, United States of America
Contact:

ΓΡΑΦΕΙΟΝ ΤΥΠΟΥ ΕΚΚΛΗCΙΑ Γ.Ο.Χ. ΕΛΛ

Post by 尼古拉前执事 »

ΕΚΚΛΗCΙΑ Γ.Ο.Χ. ΕΛΛΑΔΟC
ΙΕΡΑ CΥΝΟΔΟC
ΓΡΑΦΕΙΟΝ ΤΥΠΟΥ

Code: Select all

          Αναφορικά με τα δημοσιεύματά του Τύπου σχετικά με την επιθυμία της κρατικής Εκκλησίας της Ελλάδος να έλθει σε επαφή με την Εκκλησία των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών Ελλάδος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος, ως εκπρόσωπος Τύπου της Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Ελλάδος προέβη στην ακόλουθη δήλωση προς τον Τυπο:

"Παρά τις τουλάχιστον δυό δηλώσεις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Γ.Ο.Χ. Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Χρυσοστόμου Β' πως η Εκκλησία μας είναι ανοικτή στον διάλογο, η Εκκλησία του νέου ημερολογίου προτίμησε να επιχειρήσει προσέγγιση με την «παράταξη» του πρώην Μητροπολίτου Φυλής και Ωρωπού κ. Κυπριανού, η οποία όπως πολύ καλά γνωρίζουν όλοι οι εν Ιερουσαλήμ παροικούντες δεν εκπροσωπεί ούτε καν το 1/20 των Ελλήνων που ακολουθούν συνειδητά το πάτριο εορτολόγιο.

Code: Select all

         Επίσης παρά το γεγονός ότι όλοι γνωρίζουν καλά, ποιά είναι η Εκκλησία των Γ.Ο.Χ Ελλάδος και ποιές οι παρατάξεις, ο κ. Χριστόδουλος προτίμησε τις παρατάξεις, οι οποίες είναι γνωστό πως προέκυψαν από που προέρχονται και πόσους (αν) εκπροσωπούν.

         Εάν η Εκκλησία της Ελλάδος του νέου ημερολογίου επιθυμεί να ανοίξει έναν σοβαρό, ειλικρινή, ανοικτό και έντιμο διάλογο για το λεγόμενο "Παλαιοημερολογητικό Ζήτημα" θα πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά πως εμείς ουδέποτε τον αρνηθήκαμε. Το ζήτημα βεβαίως είναι πως αντιλαμβάνεται την έννοια της λέξεως «διάλογος».

         Ωστόσο η εμμονή της Δ.Ι.Σ. της Εκκλησίας του νέου ημερολογίου να επιχειρεί συχνά πυκνά επαφές με γνωστές και ανυπόληπτες παρατάξεις, μας βάζει σε σκέψεις για το κατά πόσον ειλικρινής και στέρεη είναι αυτή η "επιθυμία διαλόγου" με την Εκκλησία των Γ.Ο.Χ. Ελλάδος.

         Καταλήγοντας επιθυμούμε να τονίσουμε προς πάσα κατεύθυνση πως η Εκκλησία Γ.Ο.Χ. Ελλάδος και ο Μακαριώτατος Προκαθήμενός της, Αρχιεπίσκοπος Γ.Ο.Χ. Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Χρυσόστομος Β' ουδέποτε αρνήθηκαν τον διάλογο με την κρατική Εκκλησία. Αντιθέτως,τον επιζητούμε ώστε να καταθέσουμέ τα Θεολογικά και Κανονικά επιχειρήματά μας τα οποία με ελαφρότητα και ευκολία κάποιοι μας αμφισβητούν.

         Όποιος επιθυμεί να επικοινωνήσει με την Εκκλησία Γ.Ο.Χ. Ελλάδος γνωρίζει πολύ καλά και ποιός είναι ο Αρχιεπίσκοπος και ποιά είναι η διεύθυνσή του και πως είναι πάντα ανοικτός στην επικοινωνία προς όφελος της Ορθοδοξίας.Όποιος πάλι επιθυμεί - για λόγους που δεν μας αφορούν - να δηλώσει απλά το ενδιαφέρον του για το Παλαιοημερολογητικό Ζήτημα υπάρχουν πολλοί αυτόκλητοι και αυτοαποκαλούμενοι Γ.Ο.Χ. με τους οποίους μπορεί να συνομιλήσει. Αυτοί όμως δεν είναι η Εκκλησία του πατρίου εορτολογίου!.

Εκ του γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Post Reply